Zobrazit na mapě

Klášter Zlatá Koruna

Zlatá koruna

Opevněný areál kláštera je vystavěn v gotickém slohu, později byl z části přestavěn ve stylu baroka. Klášter pochází ze 13. století. Ve 20. století byl kompletně zrestaurován. Klášter se nachází na okraji CHKO Blanský les

V klášteře na návštěvníky čekají dvě prohlídkové trasy. Ta první vede malým konventem, kde můžeme obdivovat vzácnou patrovou kapli Strážných andělů, dále ve velkém konventu se návštěvníci seznámí se životem církevního řádu. Trasa končí v kostele Nanebevzetí Panny Marie, který je největším chrámem na jihu České republiky.

Druhá trasa je určena především školním výpravám. Jedná se o stálou výstavu literárních děl pojednávajících především o Šumavě a jihu Čech.

V současnosti jsou v klášteře pořádány také četné kulturní akce. Veřejnosti je klášter přístupný od dubna do října.

Fotogalerie - Klášter Zlatá Koruna

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter Zlatá Koruna je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter Zlatá Koruna je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296
Národní kulturní památka klášter Zlatá koruna pochází ze 13. století. Jeho součástí je barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie. Klášter je přístupný veřejnosti. Prohlídkové okruhy seznámí návštěvníky s historií kláštera a expozicí literatury a písemnictví.

Chalupa resp. zcela samostatná nově zařízená část zrekonstruované usedlosti s uzavřeným dvorem (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) a hřištěm na krásné samotě s výhledy do okolí.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1215

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou a malou zahradou (ohniště, posezení) leží v chatové osadě poblíž lesa v malebné krajině CHKO Blanský les jen 17 km od Českého Krumlova.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2292

Prohlíželo 150 lidí

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

S citem zrekonstruovaná poloroubená chalupa se stylovou obytnou místností, uzavřeným dvorem (posezení, gril, ohniště) a vyžitím pro děti na kraji malé obce jen 14 km od Českých Budějovic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2207

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Akceptované poukázky a asociace