Zobrazit na mapě

Klášter s barokním kostelem v Krzeszów (Polsko)

Památky

V polské vesnici Krzeszów – Grüssau stojí komplex kláštera s bazilikou Nanebevzetí Panny Marie. Tato bazilika již více než sedm set let slouží jako významné poutní místo a je zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. V bazilice se nachází vzácný obraz Milostivé Matky Boží s Jezulátkem, který pochází ze 13. století a byl vytvořen neznámým umělcem. Interiér baziliky každého poutníka oslní svou krásou a mnohými uměleckými skvosty. Jsou zde nádherné fresky od malíře Georga Wilhelma Neuhertze, překrásně malovaná kupole, vyřezávané lavice a monumentální varhany. K bazilice náleží také knížecí hrobka s působivou uměleckou výzdobou. V areálu kláštera je ještě kostel Svatého Josefa, ve kterém mohou návštěvníci obdivovat kolekci velkoformátových barokních obrazů Michaela Willmanna.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter s barokním kostelem v Krzeszów (Polsko) je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter s barokním kostelem v Krzeszów (Polsko) je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa s prostornou obytnou kuchyní leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, krb) v okrajové části krkonošské obce s možností krásných turistických výletů.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1751

Moderně zařízená chalupa k pronájmu s wellness (sauna, vířivka) a neoploceným pozemkem (bazén, stolní tenis, zastřešené posezení, krb, gril, vyžití pro děti) leží na okraji malé obce v Krkonoších.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 2379
Areál kláštera v Krzeszóvě každoročně navštíví desítky tisíc poutníků a turistů. V bazilice Nanebevzetí Panny Marie je překrásný umělecky hodnotný hlavní oltář a mnoho dalších sochařských a výtvarných skvostů. Hrobka rodu svídnickojavorských Piastovců je považována za nejkrásnější evropské mauzoleum. V kostele Svatého Josefa je padesát vzácných fresek velkého formátu.

Dnes zobrazeno 11x

Stylová roubená chalupa k pronájmu s terasou a neoplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, altánek s posezením, krb, ohniště) leží v malé horské osadě na malebném místě u lesa a horského potoka.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1931

Dnes zobrazeno 16x

Rezervováno 20. 4.

Atraktivní velmi pěkně zařízená chata ve velké pečlivě udržované zahradě (bazén, posezení, krb, pískoviště) s horským potůčkem v malé horské osadě u lesa jen 300 m od lyžařského areálu Prkenný Důl.

7 ložnic / max 20 osob
číslo chaty: 1444

Dnes zobrazeno 31x

Atraktivní moderně zařízená chalupa se saunou k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, trampolína, bohaté vyžití pro děti – POHÁDKOVÁ VESNIČKA) na kraji obce jen 200 m od sjezdovky.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2119

Dnes zobrazeno 10x

Stylová roubená chalupa s hernou (stolní tenis, šipky) na neoploceném pozemku (zahradní nábytek, krb, gril) na kraji malé osady v atraktivní lokalitě přímo v Adršpašsko-teplických skalách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9354

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Akceptované poukázky a asociace