Zobrazit na mapě

Klášter Porta coeli

Památky

Klášter Porta coeli se nachází v Předklášteří u Tišnova. Byl budován v románsko-gotickém slohu a k nejkrásnějším jeho částem patří především nádherně zdobený gotický portál farního kostela Nanebevzetí Panny Marie a kapitulní síň s křížovou chodbou s původní raně gotickou klenbou. V části bývalého kláštera cisterciaček dnes sídlí Podhorácké muzeum, ve kterém se kromě stálých expozic pořádá i mnoho výstav. Byl zde rovněž obnoven jeden z rybníků, které s klášterem sousedily.

K významným památkám obce Předklášteří patří i hřbitovní kostelík Nejsvětější Trojice z roku 1555. Obec obklopuje krásná příroda Českomoravské vrchoviny s mnoha listnatými lesy.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter Porta coeli je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter Porta coeli je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329
Komplex kláštera Porta coeli neboli Brána Nebes je jednou z nejvýznamnějších stavebních památek u nás. Byl vybudován v průběhu 13. století z rozhodnutí královny Konstancie, vdovy po Přemyslu Otakaru I., která zde v ústraní pak žila až do své smrti. Je v klášteře i pohřbena.

Dnes zobrazeno 16x

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Prohlíželo 100 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Moderní kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, posezení, gril, ohniště) je umístěn v malé obci v atraktivní lokalitě nad přehradou Letovice (koupání a rybaření).

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 2328

Dnes zobrazeno 8x

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Akceptované poukázky a asociace