Zobrazit na mapě

Klášter Plasy

Památky

Klášter v Plasích byl založen Vladislavem I., který se později stal českým králem. Bylo ta začátkem 12. století. Unikátní jsou základy této budovy. Vzhledem k tomu, že zde býval mokrý a bažinatý terén, byly základy postaveny na pěti tisících dubových pilotech.

V současné době je v klášteře možné vidět stálou výstavu architektury a umění. Velice poučná a zajímavá je expozice lékárenství. Plasy mají bohatou lékárenskou minulost a v klášteře jsou instalovány interiéry lékáren z různých historických období. Ke klášteru patří také historicky zajímavá patrová kaple zasvěcená svaté Marii Magdaléně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter Plasy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter Plasy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864
V Plasích stojí krásná barokní budova bývalého kláštera řádu Cisterciáků. Původní stavba byla zničena husity, později byla obnovena. Jedná se o jednu z nejkrásnějších staveb svého druhu v naší zemi. V klášterní sýpce je k vidění unikátní stroj barokních hodin. Krajina v okolí Plasů je velmi malebná.

Velmi pěkný rekreační dům (chalupa) resp. kvalitně zařízené první patro domu k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, gril) v malé obci na Křivoklátsku jen 2 km od zámku Zbiroh.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2106

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322

Prohlíželo 105 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chaloupka k pronájmu v oplocené zahradě (nafukovací vířivka, posezení, ohniště) na kraji obce v malebné krajině CHKO Křivoklátsko jen 800 od řeky Berounky.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1660

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2008

Rezervováno 26. 3.

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2007

Akceptované poukázky a asociace