Zobrazit na mapě

Katedrála Petrov v Brně

Katedrála Svatého Petra a Pavla byla vyhlášena národní kulturní památkou. Jedná se o nejstarší církevní stavbu v Brně. Prohlídku překrásných interiérů katedrály by si neměl nechat ujít žádný návštěvník Brna.

kapli Zvěstování Páně je cenný renesanční oltář zhotovený neznámým řezbářem z ebenového dřeva. Přístupná je i klenotnice, ve které jsou vystaveny vzácné monstrance, kalichy, roucha a další zajímavé předměty. Obě typické petrovské věže jsou přístupné jako vyhlídkové. Vede na ně sto třicet schodů, ale námaha vynaložená při výstupu je odměněna úchvatným pohledem na brněnské střechy a věže a dále až na Pálavu.

Máte-li v Brně ještě chvíli čas, sejděte z Petrova do centra města na Zelný trh. Odtud je jen kousek na Starou radnici nebo do hrobky Kapucínů. Na druhou stranu pak během 10 minut můžete dojít na hrad Špilberk.

Fotogalerie - Katedrála Petrov v Brně

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Katedrála Petrov v Brně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Katedrála Petrov v Brně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 10x

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Dnes zobrazeno 9x

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Překrásná katedrála Svatého Petra a Pavla stojí na místě, kde stával hrad založený knížetem Břetislavem na počátku 11. století. Je výraznou dominantou a dá se říct, že i symbolem města Brna. Tento chrám byl postupně budován v průběhu několika století. Stavba byla započata ve 12. století a jeho současná pseudogotická podoba pochází z přelomu 19. a 20. století.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Dnes zobrazeno 8x

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Dnes zobrazeno 8x

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Dnes zobrazeno 8x

Nový luxusní stylově zařízený rekreační objekt (chata) s bazénem a terasou v oplocené zahradě na kraji obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jižní Moravy s výbornými podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1408

Akceptované poukázky a asociace