Zobrazit na mapě

Kadovský viklan

Kadovský viklan byl v roce 1985 vyhlášen za přírodní památku. Jedná se o jeden z největších a nejlépe dochovaných žulových viklanů v České republice. Váží na 29 tun a měří více jak 11 m. A co si vlastně pod pojmem viklan představit? Je to samostatně stojící kámen na louce nebo v lese, který pouze svou malou částí leží na skalním podloží.

Kadovský viklan se nachází u obce Kadov asi 6 km od městečka Blatná. V minulosti byl viklan vandaly několikrát násilně vyvalen z původního lůžka. Za přispění ing. Pavla Pavla, který je známý především studiemi o pohybu soch na Velikonočních ostrovech, a jeho pomocníků, byl viklan za pomocí dřevěných pák a klínů vždy umístěn nazpět.

V okolí Kadovského viklanu vznikla zároveň naučná stezka, která návštěvníky seznámí s místní malebnou na rybníky bohatou krajinou.

Fotogalerie - Kadovský viklan

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kadovský viklan je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kadovský viklan je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 264 lidí

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Prohlíželo 137 lidí

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316
Přírodní zajímavost Kadovský viklan je pozurohodné místo, které při dovolené v jižních Čechách rozhodně neopomeňte navštívit. Budete-li mít více času, můžete si projít i naučnou stezkou, která nese stejný název. Stezka Vás provede krásnou krajinou plnou luk, lesů a rybníků.

Pěkně zařízená chalupa s terasou (posezení, markýza) a oploceným pozemkem (ohniště) na kraji malé vesničky u lesa v předhůří Šumavy v oblasti ideální k cykloturistice 10 km od Horažďovic (aquapark).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1123

Prohlíželo 92 lidí

Malá pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) na kraji malé obce v malebné mírně zvlněné krajině nabízející výborné podmínky k cykloturistice 13 km od města Písek.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1127

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě s bohatým sportovně-rekreačním vyžitím (bazén, trampolína, hřiště, terasa, gril, vyžití pro děti) leží na kraji malé pošumavské obce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1537

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 150 m od Hnačovského rybníka v turisty oblíbeném regionu šumavského podhůří.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chaty: 1539

Prohlíželo 266 lidí

Skromně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) zcela na kraji pošumavské obce přímo u výběhu s koňmi jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2373

Skromně vybavená chata zcela na kraji obce v ohrazené zahradě (bazén, posezení, ohniště) přímo u výběhu s koňmi (možnost jízdy na koni) jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1015

Akceptované poukázky a asociace