Zobrazit na mapě

Jizerské hory

Přírodní zajímavosti

Na severu České republiky se rozkládá pohoří Jizerské hory. Jizerské hory jsou vyhlášenou chráněnou krajinnou oblastí, jejíž rozloha je 368 km2. Velká část tohoto pohoří zasahuje do Polska. Nejvyšší horou na české straně je vrchol Smrk s výškou 1124 metrů, na straně polské pak hora Wysoka Kopa.. Název horám dala řeka Jizera, která pramení právě na svazích Smrku. Území Jizerských hor je protkáno turistickými a cykloturistickými trasami a v zimě jsou zde udržovány běžkařské trasy. Díky tomu je pohoří Jizerských hor navštěvováno turisty po celý rok.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jizerské hory je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jizerské hory je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581
Jizerské hory byly v minulosti označovány za součást Krkonoš, na které navazují. Pohoří Jizerských hor je ideálním cílem pro milovníky pěší turistiky a cykloturistiky a v zimě jej ocení sportovci lyžaři a běžkaři. Nejvyšší vrchol Jizerských hor se nachází na území Polska.

Prostorná horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku se společenskou místností leží na atraktivním klidném místě u lesa přímo na turistické stezce vedoucí do vrcholových partií Jizerských hor.

5 ložnic / max 21 osob
číslo chaty: 2299

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Stylová chalupa s obytnou místností s biliárdem a pěkně zařízená chata se pronajímají společně jedné skupině hostů a leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa s posezením, gril).

6 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1942

Prohlíželo 175 lidí

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033

Pěkná prostorná chalupa k pronájmu leží ve velké oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) s jezírkem a protékajícím potůčkem v malebném horském prostředí u lesa zcela na okraji obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2045

Prohlíželo 228 lidí

Rezervováno 22. 4.

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebném prostředí na polosamotě nedaleko lesa přímo na turistické stezce mezi rozhlednami Bramberk a Slovanka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1551

Akceptované poukázky a asociace