Zobrazit na mapě

Jízda na loďkách po podzemní říčce Punkvě

Romantická plavba na loďkách po podzemní říčce Punkvě je vyhledávaným atraktivním završením prohlídky Punkevních jeskyní v Moravském krasu. Punkevní jeskyně jsou součástí nejdelšího jeskynního systému v ČR, Amatérské jeskyně. Během její prohlídky se ocitnete na samém dně světoznámé propasti Macocha, hluboké 138,7 metrů. Až sem vás přivede spousta mohutných dómů s bohatou krápníkovou výzdobou.

Prohlídka začíná tzv. Suchou cestou, která vás zavede na dno Macochy. Prohlídka jeskyní začíná v Předním dómu, jehož vchod hlídá největší stalaktit jeskyní, Strážce. Sifonovitá chodba vede do Hlinitých síní, které sousedí se Středním dómem, a poté Stalagnitovou chodbou klesnete do Zadního dómu. Odtud se dostanete až na pověstné dno, kde končí Suchá cesta. Pak lze pokračovat tzv. Mokrou cestou a plavit se po Punkvě na loďkách. Plavba byla zahájena v roce 1933. Cesta vás provede vodními dómy, které vznikly činností mocného proudu řeky, jež si hledala cestu na povrch. Stropy i stěny jsou proto plné dutin, žlábků, rýh a vírových jam. Plavba vás přivede přes několik jezer k nejkrásnější jeskyni Moravského krasu, Pohádkovému (Masarykovu) dómu. Tady můžete obdivovat podzemní krásy, mohutné stalagnity, stalaktity i stalagnáty, záclony a kaskády.

Fotogalerie - Jízda na loďkách po podzemní říčce Punkvě

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jízda na loďkách po podzemní říčce Punkvě je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jízda na loďkách po podzemní říčce Punkvě je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Prohlíželo 110 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Romantická plavba na loďkách po podzemní říčce Punkvě je součástí prohlídky Punkevních jeskyní v Moravském krasu. Během této prohlídky se nejdříve dostanete na samotné dno světoznámé propasti Macocha, hluboké 138,7 metrů a pak se můžete plavit po Punkvě na loďkách a obdivovat krásu vodních dómů s bohatou krápníkovou výzdobou.

Prohlíželo 210 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Prohlíželo 95 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 149 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Pěkná účelně zrekonstruovaná chata k pronájmu v tichém prostředí malé chatové osady nedaleko lesa na úpatí Drahanské vrchoviny jen 200 m od místního koupaliště a jen 10 km od Boskovic.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1458

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Akceptované poukázky a asociace