Obce a města

Jilemnice je významné podkrkonošské město. Ve městě je mnoho historicky cenných architektonických památek. V renesanční budově zámku je dnes sídlo Krkonošského muzea s velmi bohatými sbírkami. Na jilemnickém náměstí stojí dochované měšťanské klasicistní domy a překrásné sousoší Panny Marie se Svatou Barborou a Marií Magdalenou od Matyáše Brauna. Hodiny na věži jilemnické radnice jsou unikátní počtem úderů denně. Se svými 1020 údery za jediný den jsou to nejčastěji bijící hodiny v naší zemi. V barokním kostele Svatého Vavřince si mohou návštěvníci prohlédnout cennou sochu Madony z 15. století, zdobenou křtitelnici z poloviny 16. století a varhany s řezbářskou výzdobou od Jana Suchardy.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jilemnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jilemnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu s kuchyní s krbovými kamny na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) v okrajové části obce jen 3 km od Jilemnice s mnoha možnostmi k turistice a lyžování v okolí.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1526

Stylová roubená chalupa k pronájmu s obytným pokojem (krb) a hernou (stolní fotbálek, šipky) leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, ruské kuželky, terasa, ohniště) na malebné polosamotě.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1934
Město Jilemnice s městskou památkovou zónou nabízí svým návštěvníkům mnoho zajímavých zážitků. Prohlídka architektonických památek, Krkonošského muzea či Zvědavé uličky nadchne nejen milovníky historie. Jilemnice je také významné středisko zimních sportů.

Prohlíželo 103 lidí

Komfortně zařízená prostorná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, šipky, altánek, dětský koutek) v krkonošské obci s mnoha možnostmi k turistice a v zimě k lyžování.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 9703

Stylově zařízená roubená chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na velmi pěkném místě pod lesem zcela na kraji obce s možností řady výletů do kouzelné přírody Krkonoš.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1766

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Prohlíželo 96 lidí

Pěkná a účelně zařízená chalupa na neoplocené zahradě (bazén, posezení) v horské obci v krásné krkonošské přírodě (turistika) jen 800 m od místního koupaliště a nejbližší sjezdovky.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1029

Akceptované poukázky a asociace