Zobrazit na mapě

Jihlavské podzemí

Památky

Jihlavské podzemí je důležitou historickou pamětihodností města Jihlava. Jedná se o druhý nejrozsáhlejší podzemní komplex na území naší republiky. Měří asi dvacet pět kilometrů a je vybudováno ve skále v několika patrech. V období čtrnáctého století bylo vybudováno první podlaží přibližně čtyři metry pod zemí. Další dvě podlaží vznikla v šestnáctém století a ta se již budovala v hloubce až 14 metrů pod zemí. Jednotlivé části byly spojeny úzkými chodbami.

Na konci 20. století byla amatérskými speleology odhalena svítící chodba. Je to jedna z největších záhad jihlavského podzemí. Stěny této chodby ve tmě zelenkavě svítí, důvod se zatím nepodařilo odhalit. Návštěvníci si mohou projít půl kilometru dlouhou trasu.

Katakomby jsou přístupné veřejnosti od dubna do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jihlavské podzemí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jihlavské podzemí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulná chata k pronájmu po celkové rekonstrukci leží v oplocené zahradě (bazén, terasa a posezením a krbem) na okraji obce jen 100 m od řeky Jihlavy a místní cyklo a inline stezky.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2395

Stylově zrekonstruovaný původní statek k pronájmu na oploceném pozemku (koupací jezírko, posezení, gril, zahradní krb, infrasauna) v klidné obci na Vysočině 10 km jižně od Jihlavy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2213
V měsících od dubna do října jsou veřejnosti přístupné katakomby v Jihlavě. Jedná se o druhý nejrozsáhlejší podzemní komplex na území naší republiky. Největší turistickou senzací je jistě světélkující chodba.

Prostorná roubená chalupa k pronájmu se zimní zahradou a kachlovými kamny leží na oploceném pozemku (koupací jezírko, lehátka, posezení, gril) v obci na centrální Vysočině jen 11 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2212

Prohlíželo 163 lidí

Velmi pěkná stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou přístavbou, uzavřeným dvorkem (posezení, krb, solární sprcha) a oplocenou zahradou (bazén) v obci na Vysočině jen 18 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1869

Prostorná jednoduše zařízená chalupa s hernou (stolní tenis) v částečně oplocené zahradě (plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) leží na malebné samotě u lesa jen 6 km od Humpolce (koupaliště).

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1859

Prohlíželo 101 lidí

Útulně a pěkně zařízená chata v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) zcela na kraji obce jen 500 m od rekreačního rybníka a jen 3 km od Humpolce (zřícenina hradu Orlík).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0718

Novostavba chaty k pronájmu se saunou a bohatým vyžitím pro celou rodinu leží na oploceném pozemku v těsné blízkosti rybníku Kachlička (50 m) (přírodní koupání) jen 7 km od Humpolce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2110

Prohlíželo 157 lidí

Pěkná účelně zařízená chalupa leží v oplocené zahradě (posezení, ohniště) v malé obci v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 7 km od Pelhřimova s mnoha možnostmi ke krásným výletům do okolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1728

Akceptované poukázky a asociace