Obce a města

Jihlava je krajským městem Vysočiny. Je to historické město, které je jedno z nejstarších u nás. V minulosti byla díky těžbě stříbra velmi prosperujícím městem, což je vidět i na dochovaných historických objektech.

Jedním z nejzajímavějších a nejtajemnějších míst v Jihlavě je jihlavské podzemí. Měří asi dvacet pět kilometrů. Chodby jsou vybudovány ve skále v několika patrech a jejich největší hloubka je čtrnáct metrů. Návštěvníkům je zpřístupněn jen krátký úsek, ale jeho návštěva rozhodně stojí za to. Nejatraktivnější je určitě místo, které se nazývá svítící chodba. Stěny této chodby při zhasnutí světla zelenkavě svítí.

Na hlavním jihlavském náměstí stojí dvě obdivuhodné kašny z 18. století. Zdobí je plastiky Poseidona a Amifitrité. Krásná je také Brána Matky Boží, která slouží jako vyhlídková věž. V Jihlavě je několik výstavních síní. Pro návštěvníky je zajímavý rovněž dům Gustava Mahlera, kde věhlasný skladatel a dirigent vyrůstal. Konají se zde nejrůznější kulturní akce.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jihlava je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jihlava je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zrekonstruovaný původní statek k pronájmu na oploceném pozemku (koupací jezírko, posezení, gril, zahradní krb, infrasauna) v klidné obci na Vysočině 10 km jižně od Jihlavy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2213

Útulná chata k pronájmu po celkové rekonstrukci leží v oplocené zahradě (bazén, terasa a posezením a krbem) na okraji obce jen 100 m od řeky Jihlavy a místní cyklo a inline stezky.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2395
Jihlava je krajským městem Vysočiny. Jihlava je historické město, jedno z nejstarších u nás. V minulosti byla díky těžbě stříbra velmi prosperujícím městem, což je vidět i na dochovaných historických objektech.

Prostorná roubená chalupa k pronájmu se zimní zahradou a kachlovými kamny leží na oploceném pozemku (koupací jezírko, lehátka, posezení, gril) v obci na centrální Vysočině jen 11 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2212

Prohlíželo 121 lidí

Velmi pěkná stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou přístavbou, uzavřeným dvorkem (posezení, krb, solární sprcha) a oplocenou zahradou (bazén) v obci na Vysočině jen 18 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1869

Prostorná jednoduše zařízená chalupa s hernou (stolní tenis) v částečně oplocené zahradě (plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) leží na malebné samotě u lesa jen 6 km od Humpolce (koupaliště).

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1859

Prohlíželo 113 lidí

Útulně a pěkně zařízená chata v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) zcela na kraji obce jen 500 m od rekreačního rybníka a jen 3 km od Humpolce (zřícenina hradu Orlík).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0718

Novostavba chaty k pronájmu se saunou a bohatým vyžitím pro celou rodinu leží na oploceném pozemku v těsné blízkosti rybníku Kachlička (50 m) (přírodní koupání) jen 7 km od Humpolce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2110

Prohlíželo 102 lidí

Pěkná účelně zařízená chalupa leží v oplocené zahradě (posezení, ohniště) v malé obci v malebné krajině jihozápadní Vysočiny jen 7 km od Pelhřimova s mnoha možnostmi ke krásným výletům do okolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1728

Akceptované poukázky a asociace