Zobrazit na mapě

Jeskyně U Ochozu

Přírodní zajímavosti

Kromě Ochozské jeskyně,  jsou tu ještě jeskyně Pekárna, Netopýří jeskyně a jeskyně Švédův stůl. Právě v této jeskyni byla nalezena v roce 1906 spodní čelist neandrtálského člověka. Je to nejzajímavější a nejvzácnější nález v Moravském krasu. Archeologické nálezy v těchto jeskyních jsou důkazem toho, že již před šedesáti tisíci lety byla tato lokalita osídlena pravěkými lidmi. K jeskyním je možné zamířit z několika směrů. Pokud návštěvníci zvolí cestu z Hostěnic, mohou vidět i "propadání Hostěnického potoka", který zde vtéká do podzemí Ochozské jeskyně.

Nejhezčí krápník Ochozské jeskyně je stalaktit, kterému se říká Smuteční vrba.Ochozská jeskyně není veřejnosti přístupna. Možnost prohlídky je možná jen několikrát do roka např. při dni otevřených dveří.

Jeskyně Pekárna nebo Švédův stůl jsou volně přístupné.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Jeskyně U Ochozu je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Jeskyně U Ochozu je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608
Obec Ochoz leží na jižním okraji chráněné oblasti Moravský kras mezi krásnými zalesněnými vrchy v sousedství přírodního parku Říčky. V okolí obce se nachází několik jeskyní, které vznikly podzemním tokem Hostěnického potoka, který v této oblasti teče podzemím a tvoří zde labyrinty.

Prohlíželo 109 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514

Prohlíželo 204 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Prohlíželo 95 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 149 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Pěkná jednoduše zařízená místně typická chata s vinným sklípkem, společenskou místnosti s krbem a malou terasou s výhledem na vinohrady v obci v uličce s vinnými sklepy přímo na cyklostezce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1582

Akceptované poukázky a asociace