Hrad Hukvaldy sousedí s oborou, která je dalším velmi navštěvovaným místem obce. Její rozloha je asi 450 hektarů. V oboře bylo postaveno letní divadlo a je zde i pomník Lišky Bystroušky. Několik zdejších buků lesních bylo vyhlášeno chráněnými stromy pro svou mohutnost a ojedinělý obnažený kořenový systém v délce až osm metrů.

Přímo v centru obce najdou návštěvníci zajímavou expozici Tropic Hukvaldy (mini zoo), navštívit mohou i rodný dům Leoše Janáčka a jeho památník. Všem, co mají rádi sladké, doporučujeme neopomenout návštěvu Hukvaldské pekrány, kde pečou výborné koláče. V hukvaldském Podzámčí má počátek několik naučných stezek: Janáčkův chodníček, Leoš Janáček očima dětí, Hůrky a Hradní vrch.

Fotogalerie - Hukvaldy

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hukvaldy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hukvaldy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351

Dnes zobrazeno 9x

Pěkně zařízená zděná chata v oplocené zahradě (stolní tenis, šipky, zastřešené posezení, krb) na kraji obce jen 500 m od aquaparku a přehrady Olešná a jen 3 km od Frýdku-Místku.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0830
V malebném podhůří Beskyd mezi Frýdkem-Místkem a Příborem leží na úpatí Palkovických hůrek obec Hukvaldy. Je neodmyslitelně spjata s osobností Leoše Janáčka, jehož je rodištěm. Dominantou Hukvald je zřícenina hradu, která se těší velké oblibě návštěvníků.

Stylově zařízený srub s terasou a výhledem na rybník nabízí ubytování na ranchi s koňmi. Krásná příroda Podbeskydí a zvířata na ranchi dodávají pobytu ve srubu jedinečnou odpočinkovou atmosféru.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2348

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Stylově zařízená chata s terasou nabízí ubytování na samostatném oploceném pozemku na malebném klidném místě u lesa ve stínu stromů v areálu ranche s koňmi a je ideální pro odpočinek v přírodě.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2349

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Luxusní chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), společenským klubem (krb, šipkový a zábavný automat) v oplocené zahradě (stolní tenis, terasa, gril) na malebném místě na samotě u lesa.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2280

Rezervováno včera

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatná část chalupy se stylovou společenskou místností, terasou a zahradou (pergola s posezením, ohniště) leží v malé obci v Podbeskydí.

5 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2346

Akceptované poukázky a asociace