Zobrazit na mapě

Hradní věž Štramberská trúba

Rozhledny

Nádhernou dominantou půvabného městečka Štramberk je válcovitá hradní věž Štramberská trůba. Dosahuje výšky 35 metrů.

Na počátku minulého století byla na tomto místě pouze zdevastovaná zřícenina původního strážního hradu ze 13. století. Místní Klub českých turistů se rozhodl pokusit se alespoň něco ze zříceniny zachránit. Architekt Hilbert vypracoval projekt na obnovu kamenné strážní věže s dřevěným ochozem. Rekonstrukce věže trvala pouhý jeden rok. Štramberská trúba se stala symbolem města a vyhledávaným turistickým cílem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hradní věž Štramberská trúba je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hradní věž Štramberská trúba je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351
Ve výšce 450 metrů nad mořem se tyčí nad okolní krajinou překrásná válcovitá věž s dřevěným ochozem Štramberská trúba. Z jejího vrcholu se návštěvníkům otvírá překrásný výhled do kraje malebného pohoří Beskydy.

Prohlíželo 118 lidí

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Moderní chalupa k pronájmu leží na malebném místě v bývalém lomu na samotě na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) zcela na okraji města jen 1 km od koupaliště a jen 2 km od skanzenu.

3 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2286

Akceptované poukázky a asociace