Zobrazit na mapě

Hrad Švihov

Vodní hrad Švihov je ideální místo pro rodinný výlet. Objekt hradu tvoří dva paláce s věžemi a nárožními baštami, hospodářská část a opevnění hradu se širokým vodním příkopem.

Pro návštěvníky jsou připraveny dva prohlídkové okruhy. První z nich je reprezentativní a vede panskými komnatami a prostory vyhrazenými výhradně pro šlechtu. Navštívíme například ložnici hradní paní, taneční sál či kapli. Druhý okruh je hospodářský, seznámí turisty s kuchyní, hospodářskými sklepy, zbrojnicí a strážnicí.

Zajímavostí jsou noční prohlídky na hradě. Probíhají formou napínavého pátrání po osudu mrtvého purkrabího. Objekt je pro veřejnost přístupný od dubna do října.

 

Fotogalerie - Hrad Švihov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Švihov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Švihov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 13x

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Dnes zobrazeno 18x

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421
Národní kulturní památka, gotický hrad Švihov, je nejzachovalejším vodním hradem v Čechách. Pro návštěvníky jsou připraveny dvě prohlídkové trasy a výstavní prostory ve věži, kde každý rok na návštěvníky čeká nová, poutavá expozice. Na hradě Švihov probíhají také tajemné noční prohlídky.

Luxusní glampingová maringotka k pronájmu s terasou (posezení, gril) a wellness zázemím (sauna s ochlazovací kádí a koupací vířivý sud) leží na krásném místě v remízku uprostřed polí a pastvin.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2322

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 150 m od Hnačovského rybníka v turisty oblíbeném regionu šumavského podhůří.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chaty: 1539

Dnes zobrazeno 12x

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Dnes zobrazeno 12x

Skromně vybavená chata zcela na kraji obce v ohrazené zahradě (bazén, posezení, ohniště) přímo u výběhu s koňmi (možnost jízdy na koni) jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1015

Dnes zobrazeno 18x

Rezervováno 26. 3.

Skromně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) zcela na kraji pošumavské obce přímo u výběhu s koňmi jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2373

Akceptované poukázky a asociace