Zobrazit na mapě

Hrad Český Šternberk

Areál hradu Český Šternberk byl v 18. století rozšířen ještě o barokní zámek. Z původní gotické stavby hradu se dochoval celý hradní palác, válcovitá věž a hradní kaple.

Při prohlídce se návštěvníci seznámí s životem na hradě v různých historických obdobích, je zde bohatá sbírka nábytku nejrůznějších slohů. Obdivuhodná je expozice grafických listů z období třicetileté války. Z rodu majitelů hradu Šternberků pocházel významný zakladatel Národního muzea pan Kašpar ze Šternberka. Díky němu je na hradě shromážděno mnoho vzácných uměleckých předmětů.

Zajímavá je rovněž sbírka portrétů rodiny Šternberků. Hrad je přístupný pro veřejnost od dubna do září.

Fotogalerie - Hrad Český Šternberk

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Český Šternberk je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Český Šternberk je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a
Monumentální hrad Český Šternberk byl vystavěn ve 13. století. Při prohlídce návštěvníky jistě překvapí bohaté a různorodé sbírky. Každoročně se zde koná akce Putování šternberskou historií s bohatým programem, jehož součástí jsou prohlídky v historických kostýmech, kejklíři, herci, sokolníci či středověké speciality.

Velmi pěkně zařízená chata s wellness (koupací sud, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešené posezení, gril, ohniště) leží u lesa v malebném prostředí klidné chatové osady v Posázaví.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2408

Dnes zobrazeno 8x

Luxusně zařízená chata s wellness (celoroční bazén, finská sauna) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril s ohništěm) leží v chatové osadě u lesa v malebném prostředí nedaleko řeky Sázavy.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2409

Dnes zobrazeno 13x

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Vkusně a útulně zrekonstruovaná chalupa (2 apartmány) k pronájmu s koupacím sudem a posezením s grilem v malebné krajině Ladova kraje jen 5 km od Velkých Popovic (pivovar).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2278

Dnes zobrazeno 10x

Kvalitně velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) v malé tiché obci v mikroregionu Ladův kraj jen 20 km od Prahy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1707

Útulná plně vybavená chatička s terasou a oplocenou zahradou (bazén, altánek, gril) nabízí zážitkový pronájem pro dva. Čas strávený zde bude časem pohody, klidu a úniku z uspěchané doby.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2314

Akceptované poukázky a asociace