Zobrazit na mapě

Hrad Buchlov

Na vysokém kopci nedaleko Buchlovicje stojí mohutný hrad Buchlov pocházející z 1. poloviny 13. století. Hrad byl postaven českým králem především jako obranná pevnost a správní středisko. Obranné věže s palácem tvořily spolu s kaplí nejstarší část hradu.

V průběhu let byl hrad Buchlov často dáván do zástavy šlechtickým rodům a postupně přestavován v renesančním a barokním stylu. Posledními majiteli hradu byli Berchtoldové z Uherčic. Jejich přičiněním zde vzniklo muzeum, které bylo již v polovině 19. století  otevřeno pro veřejnost.

V současnosti jsou zde vystaveny přírodovědné sbírky, expozice zabývající se proměnami bytového vybavení od 15. do 19. století, egyptologické sbírky a rodinné muzeum rodu Berchtoldů. Navštívit je možné i výstavu magie, okultismu a zednářství. Prohlídka expozic je rozdělena do tří prohlídkových okruhů. Součástí všech tří okruhů je i prohlídka vyhlídkové věže, ze které se nabízí překrásný výhled do okolí.

Foto: Hrad Buchlov - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Hrad Buchlov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Buchlov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Buchlov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125
Nedaleko Buchlovic, na vysokém kopci je umístěn mohutný hrad Buchlov pocházející z 1. poloviny 13. století. Hrad byl postaven českým králem především jako obranná pevnost a správní středisko. Obranné věže s palácem tvořily spolu s kaplí nejstarší část hradu.

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Pěkná místně typická chata s terasou (pergola s posezením, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v malebné jihomoravské krajině s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0905

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Pěkná jednoduše zařízená místně typická chata s vinným sklípkem, společenskou místnosti s krbem a malou terasou s výhledem na vinohrady v obci v uličce s vinnými sklepy přímo na cyklostezce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1582

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Akceptované poukázky a asociace