Hrad Bouzov byl vystavěn začátkem 14. století. Objekt byl zrekonstruován na úplném počátku minulého století z prostředků arcivévody Evžena Habsbuského, který plánoval následné zpřístupnění hradu veřejnosti. Zařízení a sbírky, které jsou v interiérech k vidění, většinou také pochází ze sbírek Evžena Habsburského. Velkým zklamáním pro tohoto ctitele historie a architektury musela být konfiskace hradu v roce 1918.

V podhradí hradu Bouzov se nachází velký areál určený pro rodiny s dětmi, ale i pro ostatní návštěvníky. Jeho hlavní dominantou je patnáct metrů vysoký Trojský kůň, do kterého mohou návštěvníci vlézt, po dřevěných schůdcích vystoupat až do jeho hlavy a odtud se rozhlédnout po okolí. Kromě dalších atrakcí je možné si zde například vyzkoušet střelbu z kuše či luku. Funkční model katapultu jistě ohromí nejen malé návštěvníky. Na pódiu v sezóně probíhají představení šermířského divadla.

Foto: Hrad Bouzov - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Hrad Bouzov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Bouzov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Bouzov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 11x

Kvalitně zařízený prázdninový bungalov (chata) k pronájmu leží zcela na okraji obce v oplocené zahradě (terasa s posezením, ohniště) jen 200 od lesa, 1 km od koupaliště a 6,5 km od hradu Bouzov.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2001

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s terasou (posezení, gril) a stylovou obytnou místností s krbem leží v kouzelné kopcovité krajině Drahanské vrchoviny jen 14 km od hradu Bouzov.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2331
Hrad Bouzov je výraznou dominantou okolí a je vyhlášenou národní památkou. Již zdálky turisté vidí siluetu romantické budovy s působivým cimbuřím a arkýři. Současná podoba hradu Bouzov je z počátku 20. století, kdy byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce na popud tehdejšího majitele arcivévody Evžena Habsburského.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), zastřešenou terasou a grilem leží na oplocené zahradě na klidném krásném místě u lesa na okraji obce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2330

Kvalitně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (vířivka, sauna, posezení, gril) leží na okraji rekreační obce na malebném místě u lesa a je ideální pro rodinnou dovolenou po celý rok.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1958

Prohlíželo 102 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, lavičky, gril) leží na kraji obce v malebné na lesy bohaté krajině jen 7 km od Moravské Třebové (aquapark). Cykloturistika.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0955

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu v částečně oplocené zahradě leží v chatové osadě v blízkosti přehrady Na Jahodné (koupání) v malebné krajině Zábřežské vrchoviny na úpatí Jeseníků.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1925

Prohlíželo 103 lidí

Velmi pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) v centru tiché obce jen 2 km od přírodního koupaliště a 22 km severně od Boskovic (hrad, Westernové městečko).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0641

Pěkná účelně zrekonstruovaná chata k pronájmu v tichém prostředí malé chatové osady nedaleko lesa na úpatí Drahanské vrchoviny jen 200 m od místního koupaliště a jen 10 km od Boskovic.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1458

Akceptované poukázky a asociace