Hrad Bítov je jedním z nejstarších hradů u nás. Pochází z počátku 11. století. Byl postaven na zajímavém místě mezi skalami Moravského Švýcarska ze tří stran obtékán řekou Želetavkou. V jeho blízkosti je soutok řeky Želetavky s Dyjí. K hradu Bítov je možné se dostat mimo jiné i lodí od Vranovské přehrady.  

Do dnešní podoby byl hrad upraven v průběhu 19. století. Vzhled jeho interiérů je převážně novogotický. Je to především soubor iluzivních romantických maleb, které napodobují vzhled rytířského sídla. Návštěvníci zde uvidí krásný nábytek a velmi ceněnou sbírku romantických obrazů. Vzhledem k zálibě posledního majitele hradu, barona Haase, je zde vystaveno mnoho zoopreparátů. Baron Hass založil na Bítově jednu z největších soukromých zoologických zahrad v Evropě. Raritou je sbírka vycpaných psů nejrůznějších ras. 

Ve sklepení hradu je instalována výstava hradních a lesních strašidel, která si určitě s potěšením prohlédnou malí návštěvníci hradu. V hradní kapli ze 14. století je umístěna vzácná  bítovská Madona.

Pokud využijete naši nabídku dovolené na chatách a chalupách na jižní Moravě, určitě si naplánujte výlet i na Bítov.

Fotogalerie - Hrad Bítov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Bítov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Bítov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Samostatný jednoduše zařízený apartmán v prvním patře velké chaty na neoploceném pozemku (altán, stolní tenis, ohniště) v malebné lokalitě jen 200 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1805a

Samostatný jednoduše zařízený apartmán ve druhém patře velké chaty na neoploceném pozemku (altán, stolní tenis, ohniště) v malebné lokalitě jen 200 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1805b
Hrad Bítov je jedním z nejstarších hradů u nás. Pochází z počátku 11. století. Byl postaven na zajímavém místě na skále ze tří stran obtékané řekou Želetavkou mezi skalami Moravského Švýcarska. V jeho blízkosti je soutok řeky Želetavky s Dyjí.

Nově zrekonstruovaná chata k pronájmu leží na samotě u lesa na rozsáhlém pozemku (venkovní posezení, gril, udírna, ohniště) v malebném údolí řeky Želetavky jen 6 km od Vranovské přehrady.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2368

Velká chalupa k pronájmu se společenskou místností leží na samotě u lesa na rozsáhlém pozemku (gril, udírna, ohniště, dětské hřiště) v malebném údolí řeky Želetavky jen 6 km od Vranovské přehrady.

12 ložnic / max 51 osob
číslo chalupy: 2367

Zcela samostatná pravá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112b

Prohlíželo 163 lidí

Zcela samostatná levá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112a

Kvalitně zařízený samostatný apartmán s terasou v malém apartmánovém domě v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis) v těsné blízkosti řeky Dyje jen 9 km od Vranovské přehrady.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1003c

Kvalitně zařízený samostatný apartmán s terasou v malém apartmánovém domě v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis) v těsné blízkosti řeky Dyje jen 9 km od Vranovské přehrady.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1003b

Akceptované poukázky a asociace