Zobrazit na mapě

Hoštice - vesnička - Slunce seno

Hoštice najdeme v Pošumaví nedaleko Strakonic. Pošumaví je půvabný kraj se zdravými rozlehlými lesy. Oblíbil si jej také zpěvák Michal Tučný, který přímo v Hošticích strávil poslední léta svého života. Přál si zde být dokonce pohřben a jeho hrob v Hošticích skutečně můžete najít. Na toto místo zpěvákova posledního odpočinku již zdálky upozorní pro něj typický kamenný klobouk a velké množství kamínků od jeho obdivovatelů, které přivážejí z celého světa.

Na návsi mohou turisté navštívit proslulou hoštickou hospodu, která se stala důležitou scénou filmové trilogie Slunce, seno, ... . Vidět lze také zámek, kde ve filmech sídlilo vedení JZD, dům Škopkových nebo místní kostel a faru, kde byl doma farář Otík v podání báječného Luďka Kopřivy.

Každoročně se v Hošticích pořádá veselice s účastí Zdeňka Trošky a herců ze Slunce, seno… . V srpnu se zde koná country festival na památku Michala Tučného s názvem Stodola.

Fotogalerie - Hoštice - vesnička - Slunce seno

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hoštice - vesnička - Slunce seno je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hoštice - vesnička - Slunce seno je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronajmutí s oploceným pozemkem (pergola, gril, ohniště) leží v malé obci v atraktivním na rybníky bohatém jihočeském regionu asi 16 km od Písku.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2415

Pěkně a účelně zařízená chalupa k pronájmu se 2 uzavřenými dvorky a velkou oplocenou zahradou (posezení, stolní tenis, ohniště) se nachází v malebné krajině šumavského předhůří.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1624
Kdo by neznal Hoštice z pověstné trilogie režiséra Zdeňka Trošky. Že jsou Hoštice hrdé na svou popularitu, je vidět na každém kroku. Najdeme zde například ulice pojmenované po hlavních postavách filmů. Ulice Zdeňka Trošky samozřejmě také nechybí. V Hošticích tak už navždy bude svítit slunce a vonět seno a jahody.

Pěkná účelně zařízená chalupa k pronájmu s obytným pokojem s krbovými kamny na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) na malebném místě zcela na konci obce na polosamotě u lesa a malého potoka.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1436

Prohlíželo 92 lidí

Velmi pěkná rodinná chata s krbem k pronájmu leží v chatové oblasti na udržovaném travnatém pozemku (posezení, krb s udírnou, gril). Polohou ideální pro milovníky přírodního koupání a rybaření.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2176

Stylová atraktivní chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola, gril) v tichém prostředí malé osady pouze o 4 chalupách v malebné šumavské lokalitě u lesa a horského potůčku.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1438

Jednoduše zařízená chata na malebné polosamotě nedaleko lesa a soustavy rybníčků v pěkném areálu 3 rekreačních objektů (bazén, stolní tenis, trampolína, dětský koutek) asi 5 km od Vodňan.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1131a

Kompletně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, gril) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2016

Dnes zobrazeno 8x

Pěkně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, ohniště) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2297

Akceptované poukázky a asociace