Zobrazit na mapě

Hora Keprník

Přírodní zajímavosti

Hora Keprník leží v Hrubém Jeseníku a měří 1423 metrů. Je tvořena rulovými a svorovými horninami. Vrchol této hory má zajímavý stupňovitý tvar a horniny zde vytvořily mrazový srub. Zajímavostí této hory je takzvaný Keprnický kar na východní stráni, který zde zůstal jako památka na ledovec, jenž se tu v dávné minulosti nacházel. Na Keprníku pramení Keprnický potok, který v údolí vtéká do řeky Bělá.

Přes horu Keprník vede turistická cesta z Červenohorského sedla. Vrchol hory není porostlý, nachází se zde horské louky. Díky tomu nabízí Keprník svým návštěvníkům krásný kruhový výhled na Jeseníky a dokonce i na Moravskoslezské Beskydy a při dobrém počasí na Krkonoše.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hora Keprník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hora Keprník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová kvalitně zařízená chalupa s terasou (posezení, krb) a koupacím sudem ve velké neoplocené zahradě v atraktivní lokalitě v turistické obci nedaleko lesa jen 500 m od lanovky na horu Šerák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1240

Velká turistická jednoduše zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi (kulečník) leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště) v malebném prostředí horské obce přímo pod lesem.

9 ložnic / max 32 osob
číslo chaty: 2061
Vrchol Keprník je v pořadí čtvrtou nejvyšší horou pohoří Hrubý Jeseník. Je výraznou dominantou Keprnické hornatiny. Výstup na vrchol je fyzicky náročný díky velkému převýšení. Námaha je ale odměněna nádherným výhledem do všech stran.

Dnes zobrazeno 11x

Luxusně zařízená chalupa k pronájmu s bazénem, infrasaunou, terasou (vířivka, posezení, krb) a výhledem na panorama Jeseníků leží na částečně oploceném pozemku v okrajové části horské obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2075

Pěkná moderní novostavba rekreačního domu k pronájmu se saunou a zahradou (zastřešená terasa, gril, ohniště) leží nedaleko lesa v malebné horské rekreační obci pod Červenohorským sedlem.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 23104

Útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivý sud, sudová sauna, vyžití pro děti, posezení, krb) v rekreační horské oblasti (ideální k turistice) a jen 100 m od místního ski areálu.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2151

Kvalitně zařízený zcela samostatný apartmán s terasou v moderní chatě u lesa a horského potoka v malé rekreační obci v turisticky atraktivní oblasti (Paprsek, Ramzová) jen 13 od města Jeseník.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 9483b

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě nad městem Jeseník jen 3 km od areálu Priessniztových lázní.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0540

Prohlíželo 123 lidí

Moderní novostavba chalupy k pronájmu s infrasaunou a zastřešenou terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě s bazénem u řeky v obci s ideálními turistickými a lyžařskými podmínkami v okolí.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1246

Akceptované poukázky a asociace