Zobrazit na mapě

Hora Javořice

Přírodní zajímavosti

Nedaleko města Telč se tyčí nejvyšší hora Českomoravské vrchoviny Javořice. Je to i nejvyšší hora Jihlavských vrchů. Na vršku hory stojí stožár televizního vysílače. Kousek pod vrcholem je vyhlídka s výhledem směrem k městu Telč.

Na vrchol vede značená turistická trasa. Ze svahů Javořice se turistům naskytne krásný výhled na okolí. Přibližně v polovině cesty na vrchol na návštěvníky čeká místo k odpočinku, kde se mohou osvěžit z horského pramene s poetickým jménem Studánka Páně.

Podle názvu této hory si vybrala své umělecké jméno známá spisovatelka románů pro ženy Vlasta Javořická, která tento kraj milovala, narodila se v nedaleké Studené, ve které je i místo jejího posledního odpočinku.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hora Javořice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hora Javořice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný zcela samostatný vejmínek k pronájmu s uzavřeným dvorem (terasa s posezením, gril) je součástí bývalé zemědělské usedlosti a leží v lukrativní oblasti na rozhraní České Kanady a Vysočiny.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2394

Dnes zobrazeno 13x

Rezervováno 16. 4.

Nový stylově zařízený samostatný apartmán (studio) v oploceném areálu v zadní části nově zrekonstruované zemědělské usedlosti v malebné krajině jižní Vysočiny jen 3 km od historického města Telč.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1568
Hora Javořice se skrývá v záplavě jehličnatých lesů. Je to nejvyšší hora Jihlavských vrchů. Kousek pod vrcholem je vyhlídka s výhledem směrem k městu Telč. Na vrchol vede značená turistická trasa.

Dnes zobrazeno 11x

Romantická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží na okraji malé obce na rozhraní mezi Českou Kanadou a Vysočinou jen 9 km od historického města Telč.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1744

Dvě účelně zařízené chaty s terasou leží ve velkém velmi pěkně udržovaném oploceném areálu (hřiště, stolní tenis, ruské kuželky, vyžití pro děti, ohniště) u lesa jen 50 m od místního rybníka (loďka).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1944

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (pergola, krb, vyžití pro děti) v malebné lokalitě chatové osady nedaleko rybníka a lesa v jihozápadní části Vysočiny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1056

Dnes zobrazeno 42x

Pěkně a účelně zařízená chata v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) v tiché chatové osadě nedaleko lesa jen 50 m od místního rybníka s možností vypůjčení loďky.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1428

Dnes zobrazeno 21x

Pěkná účelně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (kruhový bazén, terasa s posezením, zahradní krb) leží v nevelké chatové osadě nedaleko lesa jen 50 m od místního rybníka Chadim.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1816

Dnes zobrazeno 34x

Luxusní chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (zapuštěný bazén, zahradní nábytek, gril), wellness místností (vířivka, sauna) a stolním tenisem v malém městečku v přírodním parku Česká Kanada.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2042

Akceptované poukázky a asociace