Zobrazit na mapě

Hluboká nad Vltavou

Hluboká nad Vltavou je malebné jihočeské městečko, jemuž vévodí okouzlující zámek s rozsáhlým parkem v anglickém stylu.

Ve městě stojí novogotický kostel Svatého Jana Nepomuckého vystavěný v 19. století. Budovu městského úřadu zdobí velmi pěkné fresky vytvořené podle vzorů Mikoláše Alše. Architektonickou zajímavostí je sýpka se dvěma patry z období baroka s unikátními volutovými štíty. Dalšími historickými skvosty jsou starý úřednický dům z 1. poloviny 19. století a budova bývalé vodárny z roku 1735.

Na okraji Hluboké je  zoologická zahrada Ohrada a lovecký zámeček s muzeum rybníkářství.

V červenci se v Hluboké nad Vltavou konají Rytířské turnaje.

Fotogalerie - Hluboká nad Vltavou

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hluboká nad Vltavou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hluboká nad Vltavou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkný účelně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště, trampolína, soukromé občerstvení) leží jen 11 km od Hluboké nad Vltavou (zámek, zoo).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2318

Dnes zobrazeno 9x

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zdobným historickým štítem a oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji malé obce jen 11 km od Českých Budějovic.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2225
Město Hluboká nad Vltavou leží na břehu Munického rybníka. Nad městem již zdálky návštěvník vidí siluetu zámku, který se proslavil, když zde byla natáčena oblíbená pohádka O pyšné princezně. Ve městě je několik historicky cenných objektů a také dochovaný židovský hřbitov.

Nově zrekonstruovaná chalupa resp. zcela samostatná část chalupy se stylovou společenskou místnosti, samostatnou zahradou (posezení, krb, dětský koutek) a zapuštěným bazénem na kraji malé obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1331

Rezervováno 17. 4.

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2188

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2321

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Dnes zobrazeno 23x

Pěkná účelně zařízená chata nabízí pronájem v tichém prostředí chatové osady na místě s nádherným výhledem na řeku Vltavu (možnost rybaření a přírodního koupání) jen 4 km od Týna nad Vltavou.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1510

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa s posezením, gril) na okraji rekreační osady v malebném prostředí u řeky Vltavy (ideální pro rybáře).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1761

Akceptované poukázky a asociace