Zobrazit na mapě

Historické centrum Znojmo

Památky

Historické centrum města Znojma je vyhlášenou památkovou rezervací. V historicky cenné pozdně gotické budově Staré radnice je vyhlídková věž měřící osmdesát metrů, ze které si mohou návštěvníci prohlédnout z ptačí perspektivy budovy noblesních paláců a měšťanských domů, kterých se ve Znojmě dochovalo obdivuhodné množství. K nejvýznamnějším patří Goltzův palác s dvoupodlažními lodžiemi, dnešní Dům umění s arkádovým nádvořím, Daunův palác či Althannský palác.

Dominantou historické části města Znojmo je monumentální gotický chrám Svatého Mikuláše. Před vstupem do chrámu je vyhlídkové místo, odkud návštěvníci města mohou obdivovat údolí řeky Dyje. Prohlídku historické části Znojma lze absolvovat vyhlídkovým vláčkem.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Historické centrum Znojmo je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Historické centrum Znojmo je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 20x

Rezervováno 17. 4.

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v centru vinařské obce v atraktivní cykloturistické oblasti nedaleko historického města Znojma a NP Podyjí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1902

Prohlíželo 92 lidí

Rezervováno 17. 4.

Kompletně zrekonstruovaná velmi pěkná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (pergola, vířivka, gril, ohniště) v atraktivním jihomoravském regionu nedaleko NP Podyjí a Vranovské přehrady.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2010
Znojmo je historické město s obdivuhodným množstvím dochovaných památek. Procházka historickou částí města je opravdu krásným zážitkem. Při návštěvě Znojma by turisté neměli vynechat dvě nejkrásnější vyhlídková místa, vyhlídkovou věž staré radnice v Obrokové ulici a terasu nad řekou před chrámem Svatého Mikuláše.

Dnes zobrazeno 8x

Stylová chalupa se společenskou místností s kulečníkem, s uzavřeným dvorem (stolní tenis, posezení, ohniště) a s oplocenou zahradou (plocha pro míčové hry) k pronájmu v malé obci na Znojemsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1609

Mimořádně atraktivní chalupa s prostornou společenskou místností, sklepní vinárnou a wellness leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, trampolína, gril, posezení) jen 15 km od Vranovské přehrady.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1901

Hájenka resp. samostatná účelně zařízená podkrovní část hájenky s terasou (posezení) na oploceném pozemku (hřiště, šipky, ohniště) na malebné polosamotě obklopené lesem. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0902

Pěkně zařízený rekreační objekt k pronájmu s letní společenskou místností a 2 obytnými sudy leží ve velké zahradě (bazén, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) na klidném místě na okraji obce.

4 ložnice / max 18 osob
číslo chaty: 2140

Dnes zobrazeno 12x

Zcela samostatná levá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112a

Dnes zobrazeno 12x

Rezervováno dnes

Zcela samostatná pravá část zrekonstruované dvojchaty s terasou v chatové oblasti v lese jen 180 m od Vranovské přehrady (koupání, rybaření, plavby lodí) a jen 3 km od hradu Bítov.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1112b

Akceptované poukázky a asociace