Zobrazit na mapě

Historická železnice Bechyně

Klub přátel elektrické dráhy Františka Křižíka pořádá na trase Bechyně – Tábor takzvané nostalgické jízdy, kterými chce připomenout historii dráhy a osobnost velkého českého génia Františka Křižíka.

Na trati Bechyně - Tábor byla od roku 1903 v provozu elektrická dráha, která byla zároveň první rakousko-uherskou elektrifikovanou dráhou. O stavbu dráhy se zasloužil především český vynálezce ing. František Křižík spolu s tehdejším starostou města Bechyně MUDr. Hynkem Danielem. Trať měřila 23 kilometry a jezdily zde dva elektrické motorové vlaky.

Národní technické muzeum zapůjčilo pořadatelům pro nostalgické jízdy originální vůz Františka Křižíka. Tyto jízdy začaly být velmi oblíbené, proto bylo nutné připojit další dva vagóny.

Nostalgické jízdy se konají především v letních měsících a u slavnostních příležitostí.

Foto: archiv Českých drah

Fotogalerie - Historická železnice Bechyně

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Historická železnice Bechyně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Historická železnice Bechyně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená glampingová maringotka k pronájmu s velkou terasou (posezení, gril) leží přímo u řeky Lužnice a lesa v chatové rekreační oblasti. Ideální pro rybáře a pobyt v přírodě pro nenáročné.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2319

Malá jednoduše zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, pergola, krb) leží v malé obci umístěné do malebné jihočeské krajiny jen 10 km Tábora. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1864
V roce 1903 byl zahájen provoz takzvané Elinky neboli elektrické dráhy na trase Bechyně – Tábor. Jednalo se o první rakousko-uherskou elektrifikovanou dráhu. Zasloužil se o ni především český vynálezce ing. František Křižík. Trať měřila 23 kilometry a jezdily zde dva elektrické motorové vlaky.

Pěkná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (pergola s posezením, gril, ohniště) v malé tiché obci u rybníka jen 7 km od Tábora v oblasti ideální pro cykloturistické výlety.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1465

Dnes zobrazeno 8x

Kvalitně zařízený rekreační dům se stylovým obytným pokojem (krbová kamna) na oploceném pozemku (bazén, pergola, krb) v malé obci v malebné krajině jižních Čech na Táborsku.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1430

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, terasa s posezením, gril) leží na okraji malé vesničky v malebné jihočeské krajině jen 12 km od Tábora.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1619

Dnes zobrazeno 30x

Kvalitně zařízený moderní rekreační dům s prostorným obytným pokojem s krbem ve velmi pěkné oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, zastřešená terasa s posezením a grilem).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1515

Prohlíželo 105 lidí

Stylově zařízená chalupa s bohatým zábavně-relaxačním zázemím (bazén, vířivka, sauna, herna, pergola a grilovna) leží na velmi pěkném místě u rybníka v malé jihočeské obci na Táborsku.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2309

Pěkně zařízený mobilní domek přestavěný na zahradní chatku s terasou v malebné lokalitě na louce na kraji obce jen 50 m od řeky Lužnice (rybaření) asi 15 km jižně od historického města Tábor.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1808

Akceptované poukázky a asociace