Zobrazit na mapě

Hamr - Svobodné Hamry

Muzea

Osada Svobodné Hamry leží na rozhraní Žďárských vrchů a Železných hor, nedaleko Hlinska. Tato osada je součástí Souboru lidových staveb Vysočiny, což jsou stavení z Českomoravské vysočiny a Železných hor z 18. a 19. století.

Svobodné Hamry jsou původně železářskou osadou s vodním kovacím hamrem, mlýnem a původní roubenou hospodou ze začátku 18. století. Osada vznikla ve středověku a patřila k nejstarším střediskům se železárenskou výrobou v tomto regionu. Uprostřed obce naproti zmiňované roubené hospodě stojí pomník malíře Františka Kavána, který ve 20. letech 20. stol. hospodu vlastnil. Na pomníku je nápis „Tvořil a žil mezi námi“.

V osadě stála od začátku 17. st. pozdně renesanční tvrz, která však byla přestavěna na novobarokní zámeček. Svobodné Hamry jsou otevřeny sezónně, tj. obvykle od května do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hamr - Svobodné Hamry je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hamr - Svobodné Hamry je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi atraktivní luxusní chalupa k pronájmu se stylovou společenskou místností na velkém neoploceném pozemku (bazén, hřiště, stolní tenis, vyžití pro děti) v těsné blízkosti skanzenu na Veselém kopci.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 0738

Nápaditě a kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness (vířivka, infrasauna) a terasou leží ve velké oplocené zahradě (krb, ohniště, bohaté vyžití pro děti) v malé klidné osadě v Železných horách.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2340
Osada Svobodné Hamry nedaleko Hlinska je jednou z části Souboru lidových staveb Vysočiny, což je areál, ve kterém jsou soustředěna stavení z Českomoravské vysočiny a Železných hor z 18. a 19. století. Svobodné Hamry jsou původně železářskou osadou s vodním kovacím hamrem, mlýnem a původní roubenou hospodou.

Velmi pěkná novostavba chalupy k pronájmu s oplocenou zahradou (terasa, gril) leží na okraji obce v malebné krajině Železných hor jen 4 km od vodní nádrže Seč (koupání, vodní sporty).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2341

Velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační osadě jen 400 m od vodní nádrže Seč (koupání, rybaření) v malebné krajině CHKO Železné hory.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chaty: 1558

Dnes zobrazeno 16x

Velká účelně zařízená chalupa v oplocené zahradě (posezení, ohniště, trampolína) na kraji obce v malebné krajině Žďárských vrchů jen 1,5 km od přírodního koupání. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 1266

Velmi pěkně zařízený 3-pokojový mobilní domek (chatka) k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, krb) leží na malebném místě s výhledem do krajiny zcela na kraji obce.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2027

Účelně zařízený bezbariérový apartmán s možností využít gril a společenskou místnost (bar, výčep, kulečník) k pronájmu v tiché obci v krajině centrální části Žďárských vrchů jen 5 km od Devíti skal.

0 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2253

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa se stolním tenisem a oplocenou zahrádkou (posezení, krb, pískoviště) v tiché obci v krásné krajině centrální části Žďárských vrchů. Turistika.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1107

Akceptované poukázky a asociace