Zobrazit na mapě

Františkovy Lázně

Obce a města

Jedním z nejznámějších symbolů Františkových Lázní je bezesporu socha malého chlapce s rybou umístěná před Společenským domem. Váže se k ní hezká legenda o tom, že když se žena, která nemůže otěhotnět, dotkne této sochy, do roka porodí děťátko.

Jak napovídá jméno města, byly Františkovy Lázně založeny císařem Františkem I. v roce 1793. Na začátku velmi skromné lázně s jedním pramenem a několika lázeňskými domy, se brzy staly velmi vyhledávanými lázněmi. Velký zájem o zdejší léčbu zapříčinil rychlý rozvoj města. Byly vystavěny nové lázeňské domy a především celé historické centrum bylo obklopeno nádhernými anglickými parky, které zvou návštěvníky města ke krásným procházkám. Na okraji města bývaly dvě rozhledny, z nichž dnes ani jedna neplní svoji funkci. Vzhledem k tomu, že stromy v lesoparku již vyhlídkové věže přerostly, slouží dnes jedna z rozhleden jako příjemná stylová kavárna.

Navštívit je možné i Aquaforum se soustavou bazénů s tobogánem, saunou, a tělocvičnami.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Františkovy Lázně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Františkovy Lázně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323
Jedním z nejznámějších symbolů Františkových Lázní je bezesporu socha malého chlapce s rybou umístěná před Společenským domem. Váže se k ní hezká legenda o tom, že když se žena, která nemůže otěhotnět, dotkne této sochy, do roka porodí děťátko.

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Dnes zobrazeno 10x

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Akceptované poukázky a asociace