Přírodní zajímavosti

Devět skal je nejvyšším vrcholem Žďárských vrchů a po Javořici i druhým nejvyšším bodem Českomoravské vrchoviny vůbec. Devět skal tvoří členitý vrcholový skalní blok vzniklý mrazovým zvětráním. Výška Devět skal se uvádí 836 m; jednotlivé hřebenové útvary jsou vysoké 12 až 20 metrů a mají místy charakter skalního města.

Podél hřebenů vede turistická stezka, nechybí zde ani upravená vyhlídka. Devět skal je chráněnou přírodní památkou patřící do chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Představuje nejrozsáhlejší komplex vrcholových skal na Českomoravské vrchovině a jsou proto velmi oblíbenou lokalitou i pro horolezce. Asi půl kilometru severozápadně pod vrcholem Devět skal je studánka Vysoká studna.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Devět skal je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Devět skal je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 14x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s terasou a infrasaunou ve velké zahradě (bazén, stolní tenis, hřiště, dětský koutek) na kraji obce s překrásným výhledem k lesu jen 2,5 km od Devíti skal.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1368

Chalupa resp. zrekonstruované podkroví chalupy k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží v tiché ulici v malém městečku v atraktivní krajině CHKO Žďárské vrchy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2255
Devět skal je chráněná přírodní památka, nacházející se v oblastí Žďárských vrchů. Výška skal se uvádí 836 m; jednotlivé hřebenové útvary jsou vysoké 12 až 20 metrů a mají místy charakter skalního města. Podél hřebenů vede turistická stezka, nechybí zde ani upravená vyhlídka.

Nápaditě zařízený rekreační objekt k pronájmu leží na oploceném pozemku statku na kraji obce a nabízí všestranné vyžití pro celou rodinu s kompletním bezbariérovým přístupem i zařízením.

0 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2211

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (pergola, posezení, gril) leží v obci v atraktivní CHKO Žďárské vrchy (ideální k turistice a cykloturistice) a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2026

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (altán s posezením, ohniště) se nachází v malé osadě nedaleko lesa v malebné krajině CHKO Žďárské vrchy.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1557

Účelně zařízený bezbariérový apartmán s možností využít gril a společenskou místnost (bar, výčep, kulečník) k pronájmu v tiché obci v krajině centrální části Žďárských vrchů jen 5 km od Devíti skal.

0 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2253

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa se stolním tenisem a oplocenou zahrádkou (posezení, krb, pískoviště) v tiché obci v krásné krajině centrální části Žďárských vrchů. Turistika.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1107

Dnes zobrazeno 12x

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji chatové osady u lesa na atraktivním místě nedaleko rekreačních rybníků Medlov a Sykovec ve Žďárských vrších.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1106

Akceptované poukázky a asociace