Obce a města

Na severu Čech na soutoku Labe a Ploučnice se rozkládá město Děčín. Vzniklo na místě brodu, přes který procházela důležitá obchodní cesta z Německa do vnitrozemí Čech. První písemný doklad o Děčíně pochází již z roku 993.

V průběhu staletí význam města a jeho rozvoj kolísal v závislosti na majitelích panství a okolnostech doby. Když byla v polovině 19. století vystavěna železniční trať Praha -Drážďany, stal se Děčín významným železničním uzlem.

Dnes je Děčín součástí CHKO Labské pískovce a je velmi vyhledávanou turistickou oblastí díky svému krásnému okolí. Přímo ve městě však můžeme najít mnoho zajímavých památek. Nejvýraznější je určitě Děčínský zámek na skále nad městem. Nesmíme opominout staré děčínské mosty pocházející z 15. a 16. století, a také historicky cenné měšťanské domy na náměstí, na kterém je i velmi hezká barokní kašna. Výrazným prvkem města je Pastýřská stěna se Zoologickou zahradou.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Děčín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Děčín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Na severu Čech na soutoku Labe a Ploučnice se rozkládá město Děčín. Vzniklo na místě brodu, přes který procházela důležitá obchodní cesta z Německa do vnitrozemí Čech. První písemný doklad o Děčíně pochází již z roku 993.

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, gril) leží u potoka v krásné malé obci v atraktivní krajině Lužických hor nedaleko od NP České Švýcarsko.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2399

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Akceptované poukázky a asociace