Ve východní části Jizerských hor se do výše tisíc pět metrů tyčí čedičová hora Bukovec, která je zároveň chráněna jako přírodní rezervace s rozlohou 30 ha.

Na úpatí vrchu Bukovec se nachází horská osada Jizerka, ve které můžeme navštívit Muzeum Jizerských hor, jehož expozice mj. přibližuje historii zdejšího kraje. 

Přes horu Bukovec vede rovněž nejstarší naučná stezka v Jizerských horách - Tři iseriny, která nás provede celým územím a seznámí nás s geologií Bukovce. Na jeho úbočí pod vrcholem jsou patrné zbytky lomu. Je zde také upravená vyhlídka, ze které je krásný výhled na nedaleké Krkonoše. Z vrcholu se nám pak naskytne překrásný výhled na osadu Jizerku a Jizerské hory. 

Na vrchol Bukovce můžeme zamířit z několika směrů. Značené turistické cesty sem vedou např. od parkoviště z osady Jizerka nebo z Kořenova přes Jizerské údolí. Ať již se sem vydáme odkudkoliv, cesta na vrchol Bukovce bude překrásnou procházkou malebnou jizerskou krajinou.

Fotogalerie - Bukovec

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Bukovec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Bukovec je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Prostorná horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku se společenskou místností leží na atraktivním klidném místě u lesa přímo na turistické stezce vedoucí do vrcholových partií Jizerských hor.

5 ložnic / max 21 osob
číslo chaty: 2299
Ve východní části Jizerských hor v blízkosti osady Jizerka se do výše tisíc pět metrů tyčí čedičová hora Bukovec, která je díky raritním čedičovým výlevům chráněna jako přírodní rezervace. Vzhledem k čedičovému podloží zde roste mnoho druhů chráněných rostlin.

Prostorná kvalitně zařízená horská chalupa se saunou na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, posezení, krb) na atraktivním klidném místě pod lesem s krásným výhledem do údolí.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1503

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Velmi pěkně nově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril) leží v kopci nad městem v atraktivním horském prostředí ideálním pro turistiku po Jizerských horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1848

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Rezervováno včera

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Akceptované poukázky a asociace