Přírodní zajímavosti

Národní přírodní rezervace Bukačka leží v Orlických horách nedaleko turistické křižovatky Šerlich. Je tvořena zbytkem původního pralesa. Vzhledem k tomu, že rezervace leží na hřebeni hor, stromy zde nedosahují takové výšky, jak bývá v pralesích běžné. Nejvyšší dvě stě let staré buky měří pouhých patnáct metrů. Je to kvůli drsným horským přírodním podmínkám. Díky tomu, že tyto stromy nemají dřevo vhodné pro zpracování, zůstala tato část Orlických hor neporušena, zatímco okolní lesy byly v minulosti neuváženě vytěžovány.

V rezervaci Bukačka roste téměř tři sta druhů rostlin a mezi nimi i dvacet tři chráněných druhů. Právě kvůli tomuto přírodnímu bohatství se Bukačce říká také botanická zahrada Orlických hor. Rezervací prochází naučná stezka s názvem Okolím Deštného, která má délku 15 kilometrů a má 8 zajímavých zastávek s informačními tabulemi.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Bukačka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Bukačka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová chalupa k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, stolní tenis, hřiště, vyžití pro děti) v horské obci v malebné centrální části Orlických hor (turistika, cykloturistika)

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1928

Prohlíželo 97 lidí

Rezervováno 26. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (bazén, finská sauna, zastřešené posezení, gril) leží u lesa na klidném místě zcela na okraji obce v malebné přírodě Orlických hor.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2380
Národní přírodní rezervace Bukačka má rozlohu téměř 51 hektarů. Velkou část rezervace tvoří horské podmáčené louky, na kterých roste velké množství vzácných rostlin. Dále jsou zde lesní porosty složené převážně z dubů, smrků, jeřábů a klenů, jedná se o zbytky původního pralesa.

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, mini kulečník a stolní fotbálek) leží na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, krb, ohniště) v horské obci v srdci Orlických hor.

2 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2078

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu s terasou leží v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2244

Kvalitně zařízený apartmán k pronájmu se nachází v horském středisku v kouzelné krajině Orlických hor (ideální k turistice, horské cykloturistice, v zimě k lyžování – skibus přímo od objektu).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2245

Jednoduše zařízená chalupa s oplocenou zahradou (terasa a pergola s posezením, ohniště, vyžití pro děti) leží v malé obci na Náchodsku nedaleko Pekelského údolí a jen 10 km od vodní nádrže Rozkoš.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2396

Dnes zobrazeno 8x

Udržovaný a plně vybavený rodinný dům (chalupa) k pronájmu na oploceném pozemku (zapuštěný bazén, tenisový kurt, venkovní posezení s grilem) na atraktivní polosamotě v Orlických horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2159

Prohlíželo 127 lidí

Pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, pergola - posezení a krb) leží v chatové osadě u lesa na kraji města jen 2,5 km od místního zámku a jen 8 km od vodní nádrže Rozkoš.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1579

Akceptované poukázky a asociace