Zobrazit na mapě

Bezručovo údolí

Přírodní zajímavosti

Bezručovo údolí u Chomutova bylo v roce 2002 vyhlášeno přírodním parkem.

Bezručovým údolím vede mnoho pěších i cyklistických stezek, je proto vyhledávaným oddychovým místem nejen pro obyvatele Chomutova, ale i pro turisty, kteří dovolenou v Krušných horách tráví.

Součástí přírodního parku Bezručovo údolí je i nárdoní přírodní rezervace Novodomské rašeliniště, které patří k největším v tomto kraji. Krásnou částí tohoto území je i dvě stě let starý bukový les blízko Kameničky, kde žije mnoho zvířat a ptáků. Je zde také několik lokalit s výskytem vzácných chráněných druhů rostlin, jako je koniklec, lilie zlatohlávek nebo zimostrázek alpský.

V údolí asi 8 km od Chomutova byla na přelomu 19. a 20. století vybudována přehrada Kamenička. Je to překrásné místo obklopené bukovými lesy, které vás především na podzim okouzlí zlatými barvami stromů.

Při cestě údolím můžete navštívit i zříceninu hradu Hausberk, odkud se naskýtá úžasný výhled.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Bezručovo údolí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Bezručovo údolí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulná plně vybavená rodinná chata s krbem k pronájmu leží na oploceném pozemku (vyhřívaný bazén, sauna, vířivka, venkovní krb s posezením, gril a stolní tenis) v chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2215

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2216
V roce 2002 bylo Bezručovo údolí, které se rozkládá na 6500 hektarech, vyhlášeno přírodním parkem. Je to bezesporu jedno z nejkrásnějších míst v Krušných horách. Leží na březích říčky Chomutovky na okraji města Chomutov.

Novostavba luxusně zařízené chaty k pronájmu s infrasaunou, vířivkou a vyhřívaným venkovním bazénem leží na částečně oploceném pozemku v klidné chatové osadě v Krušných horách.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2217

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešená terasa, ohniště s roštem) leží na okraji obce nad údolím řeky Ohře s výhledem na Doupovské hory jen 6 km od Klášterce nad Ohří (aquapark).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2372

Velmi pěkně zařízená chalupa se stylovou obytnou místností v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v tiché ulici na kraji horské obce v malebné krajině Krušných hor. Turistika. Lyžování.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1470

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Akceptované poukázky a asociace