Zobrazit na mapě

Americká zahrada Chudenice

Parky a zahrady

Romantické lesní arboretum Americká zahrada založil v polovině 19. století hrabě Eugen Černín. Nechal tehdy dovézt vzácné dřeviny ze Severní Ameriky a z Asie a nechal je vysadit okolo klasicistního výletního zámečku. Postupně se Americká zahrada rozrostla ještě o půvabný altánek přímo zvoucí k odpočinku a o romantické jezírko, které později okouzlilo spisovatele Václava Kvapila natolik, že podle něj napsal libreto pro známou operu Antonína Dvořáka Rusalka.

Od lesního altánku je možné vystoupit na kopec Svatý Wolfgang, kde stojí 45 metrů vysoká rozhledna Bolfánek vzniklá z původní věže barokního kostela. Kromě Americké zahrady, která je zde jako na dlani, může návštěvník při dobrém počasí vidět vrcholky Šumavy a Českého lesa. Americká zahrada je pro veřejnost volně přístupná celý rok, rozhledna Bolfánek jen v letních měsících.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Americká zahrada Chudenice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Americká zahrada Chudenice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 11x

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Dnes zobrazeno 10x

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421
Nedaleko Chudenic se ukrývá málo známá národní přírodní památka Americká zahrada, která nabízí svým návštěvníkům možnost romantických procházek lesním arboretem se vzácnými stromy dovezenými převážně ze Severní Ameriky (odtud jméno zahrady). Součástí areálu je i rozhledna s poetickým názvem Bolfánek.

Dnes zobrazeno 12x

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Stylově s nádechem historie zařízená prostorná chalupa k pronájmu s infrasaunou a s velkou zahradou (pergola s posezením, stolní tenis, trampolína, krb) na okraji malé obce v malebné krajině Pošumaví.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1738

Dnes zobrazeno 20x

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Vkusně zařízená chata k pronájmu na oplocené zahradě (vířivka, altánek, gril) leží na konci chatové osady u lesa jen 400 m od rekreačního rybníka Babylon v malebné krajině na úpatí Českého lesa.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2325

Dnes zobrazeno 14x

Účelně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa s posezením, gril) leží na okraji obce u lesa jen 1 km od rekreačního rybníka Babylon (přírodní koupání).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1915

Akceptované poukázky a asociace